Dania obiadowe

 

ZUPY

ZE WZGLĘDU NA ŚWIEŻOŚĆ PRZYGOTOWUJEMY TRZY ZUPY DZIENNIE

Tradycyjnie w każdą niedzielę serwujemy rosół

1.Pomidorowa domowym makaronem18,00
2.Kapuśniak16,00
3.Żurek na zakwasie /z jajkiem i kiełbasą/19,00
   
 Żurek w chlebku /z jajkiem, kiełbasą i sosem czosnkowym/35,00
   
 Rosół z domowym makaronem21,00

 

DANIA

1.Kurczak w śmietanie + dodatki /ziemniaki, surówka/43,00
2.Karczek w sosie własnym + dodatki /ziemniaki, surówka/39,00
3.Zrazy wołowe + dodatki /ziemniaki, surówka/46,00
4.Pstrąg z pieca świeży + dodatki /ziemniaki, surówka/43,00
 

 

SURÓWKI

 
 1.Biała kapusta7,00
 2.Kiszona kapusta7,00
3.Buraczki7,00
4.Kapusta zasmażana9,00
5.Bukiet surówek11,00
   

 

  

 

PIEROGI

1.Pierogi ruskie22,00
2.Pierogi ze szpinakiem22,00
3.Pierogi z mięsem22,00

 

PODROBY

1.Flaki wołowe19,00