ZUPY
ZE WZGLĘDU NA ŚWIEŻOŚĆ PRZYGOTOWUJEMY TRZY ZUPY DZIENNIE
Tradycyjnie w każdą niedzielę serwujemy rosół
1. | Pomidorowa domowym makaronem | 18,00 |
2. | Kapuśniak | 16,00 |
3. | Żurek na zakwasie /z jajkiem i kiełbasą/ | 19,00 |
Żurek w chlebku /z jajkiem, kiełbasą i sosem czosnkowym/ | 35,00 | |
Rosół z domowym makaronem | 21,00 |
DANIA
1. | Kurczak w śmietanie + dodatki /ziemniaki, surówka/ | 43,00 |
2. | Karczek w sosie własnym + dodatki /ziemniaki, surówka/ | 39,00 |
3. | Zrazy wołowe + dodatki /ziemniaki, surówka/ | 46,00 |
4. | Pstrąg z pieca świeży + dodatki /ziemniaki, surówka/ | 43,00 |
SURÓWKI | ||
1. | Biała kapusta | 7,00 |
2. | Kiszona kapusta | 7,00 |
3. | Buraczki | 7,00 |
4. | Kapusta zasmażana | 9,00 |
5. | Bukiet surówek | 11,00 |
PIEROGI
1. | Pierogi ruskie | 22,00 |
2. | Pierogi ze szpinakiem | 22,00 |
3. | Pierogi z mięsem | 22,00 |
PODROBY
1. | Flaki wołowe | 19,00 |